Kvinde bækken med to hvirvler

Kvinnligt bäcken i mycket hög kvalitet. Bäckenet är sammansatt av individuellt gjutna ben som inkluderar: Os coccygis Os sacrum Os coxae (sammansmältning av ischi (sätesbenet), pubis (blygdbenet) och höftbenet (höftbenet) L4-L5 Detaljerna …

Billigste fragt fra 71 DKK
SKU: A219
Lagerstatus: På lager
Levering status: 1-2 uger

712 DKK
Inklusiv moms

Bækkenmodel der viser knogler og led i kvindens bækken

Varenummer: A219

Denne bækkenmodel viser kvindens bækken samt de 2 nederste lændehvirvler.

Modellen er støbt i bækkenets naturlige størrelse, og detaljeringsgraden på knoglerne er god. Leddene er samlet vha. metalpinde og møtrikker. Det forreste led (symfysen) er ydermere limet og består af blød silikone. Via leddene kan bækkenet adskilles, hvis det ønskes. Nedenfor kan du læse mere om bækkenmålene i forhold til bækkenet som fødselsvej.

Vi sælger fosterdukker, som er målrettet fødselsforberedelse. Voresfosterdukke med placenta (moderkagen) og navlestreng passer præcis til denne bækkenmodel, så bækkenet som fødselsvej kan demostreres med dukken.

Anatomisk set viser modellen bækkenet hos kvinden. Ligesom hos manden består bækkenet af de 3 byggestene, som er de 2 hofteben og korsbenet. På modellen ses også de 2 nederste lændehvirvler. Samlet set viser modellen følgende knogler:

Os coxae (de 2 hofteben) som begge er sammensat af

- Os ilium (tarmbenet/hoftebenet)

- Os ischii (sædebenet)

- Os pubis (skambenet)

Os sacrum (korsbenet) inkl. os coccygis (halebenet)

4. og 5. lumbalhvirvel (lændehvirvel)

I knoglevævet ses de vigtigste detaljer som eksempelvis store knuder. Mindre detaljer som fx linea glutaea er udeladt.

Bækkenet som fødselsvej

Normalt angives følgende 3 forbindelseslinjer:

- Conjugata vera (måler normalt 11 cm i kvindens bækken) 

- Diameter obliqua (måler normalt 12,5 cm i kvindens bækken)

- Diameter transversa (måler normalt 13 cm i kvindens bækken)

På denne bækkenmodel er ovennævnte mål hhv.: 10,5 cm, 13 cm og 14,5 cm.

Man kan også anvende et mål for den anteroposteriore udgang fra bækkenet, hvilket er afstanden fra symfysen til spidsen af halebenet. På denne model er afstanden cirka 11 cm (men det afhænger af halebenets position, i og med det er bevægeligt).

Bevægelsesmæssigt skal modellens led omtales. Både SI-leddene (articulatio sacroiliaca) og symfysen (symphysis pubica) holdes sammen via skruer og møtrikker. De kan nemt løsnes, så leddene også kan "løsnes" og bevæges. Symfysen er ydermere limet. Med et fast ryk kan den alligevel løsnes (når møtrikken på skruen ligeledes er løsnet).

Leddet mellem korsbenet og halebenet (articulatio sacrococcygea) er særdeles fleksibelt, fordi halebenet holdes fast på korsbenet vha. en elastik (som ikke er særlig synlig). Endvidere består halebenet af 2 dele, som også er bevægelige ift. hinanden, fordi de ligeledes holdes sammen vha. elastikken.

Led i de 2 nederste lændehvirvler (facetled og båndskiver) er slet ikke bevægelige.

Klinisk set kan modellen anvendes i forbindelse med fødselsforberedelse og lignende. Bækkenmodellen kan også anvendes til forståelse af bækkenbrud med fejlstilling samt specifikke sygdomme som fx aksial spondylartritis, der bl.a. involverer SI-led.

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en anmeldelse af dette produkt

Bedøm dette produkt

Du skal være logget ind for at bedømme dette produkt

Lignende produkter

Købte produkter