Billig Mini-kranium model i tre dele

Billigste fragt fra 71 DKK
SKU: A105-1
Lagerstatus: På lager
Levering status: 1-2 uger

226 DKK
Inklusiv moms
st

Hvis du leder efter en detaljeret kranietmodel, der er så lille, at den kan være i din hånd, er dette perfekt.

Modellen er støbt i hvid plast, og målene er 10 x 6,5 x 7,5 cm. Den øverste del af kraniet er aftagelig, så skalbunden (base cranii intern) kan studeres. Toppen af ​​kraniet holdes på plads ved hjælp af små diskrete magneter. 

Denne kranietmodel er identisk med kraniet på vores detaljerede og kun 85 cm høje mini-skelet, som er meget populær blandt vores kunder. Se skeletmodellen HER.

Anatomisk kan en menneskelig kranium opdeles i to dele, og kraniummodellen viser derfor følgende, når musklerne fjernes:

1) Hjerneskålen (neurokran), der omgiver hjernen og auditive og balanceorganer.

2) Ansigtsskelettet (viscerocranium), der omgiver næsehulen og danner den tandbærende ramme rundt om mundhulen. De 32 tænder ses også.

Hjerneskålen består af otte ben - fire uparrede (pande, sigte, kile- og halsben) og to par (hoved og tidsben). Alle disse knogler og deres suturer kan identificeres på modellen.

Ansigtsskelettet består af seks parede ben (øvre kæbe, gane, åg, næse- og tårben og nedre næseslimhinde) samt tre uparrede knogler (underkæbenben, sigteben og plogben - nogle tæller ikke sigtebenet til ansigtets skelet). Alle disse knogler og deres suturer kan også ses på kranietmodellen. BEMÆRK: Tungebenet tælles også på ansigtsskelettet, men kan ikke ses på denne model.

Den menneskelige kranium har en masse huller og kanaler, der indeholder blodkar og nerver. På denne kranietmodel ses mange af de vigtigste huller og kanaler, men ikke alle. De vigtigste anatomiske "landemærker" ses f.eks. processus styloideus, men mindre detaljer er ikke inkluderet.

Med hensyn til bevægelse er det kun relevant at nævne kæbesamlingen. Underkæbebenet (os mandibularis) holdes på plads af en relativt lang metalfjeder, som er fastgjort til under- og overkæbenben via skruer.

Hvis du griber fat i underkæben, kan den flyttes, men kæberens naturlige bevægelser kan ikke demonstreres. 

Underkæben kan fjernes fra resten af ​​kraniet ved at skrue mindst en af ​​skruerne ud med en skruetrækker.


Klinisk er modellen god at bruge til forståelse af sygdomme og tilstande, der kan forekomme i denne del af skelettet, selvom de fleste sandsynligvis bruger den til fester, dekoration eller lignende

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en anmeldelse af dette produkt

Bedøm dette produkt

Du skal være logget ind for at bedømme dette produkt

Lignende produkter