Hjernemodel i otte dele

Denna åttadelade hjärnmodell visar hjärnstammen i två delar, lillhjärnan i 2 delar, 2 delar med samlad frontal, parietal lob och två delar med temporallob. Visning av strukturer som corpus callosum, hippocampus, kranialnerver är tydligt …

Billigste fragt fra 71 DKK
SKU: A617
Lagerstatus: På lager
Levering status: 1-2 uger

712 DKK
Inklusiv moms

Sammenlignet med de andre hjernemodeller i vores sortiment har denne model den mest naturligt forekommende overflade, som både er relativt skinnende og har små tynde blodkar i rillerne mellem hjernens viklinger. Det kan opdeles i otte dele, og derfor kan man let se de indre strukturer i hjernen. Modellen er et billigt alternativ til vores hjernemodeller i højere prisklasser.

Modellen er støbt i robust hård plast. I modsætning til mange af vores andre hjernemodeller, der er støbt i fleksibel, hul plast, kan denne modellens materiale hverken komprimeres eller ændres. Nogle mennesker synes sandsynligvis, at det ikke er så behageligt at røre ved og arbejde med, andre synes, det er uden betydning.

De otte dele holdes sammen af ​​små, diskrete magneter. De forskellige områder af hjernen har hver en farvetone, og nedenfor kan du læse om de anatomiske detaljer såsom. det limbiske system. Modellen er lidt mindre end en voksnes hjerne. Dimensionerne er 11 x 12 x 15 cm. Den vejer 700 gram og kommer på en hvid aftagelig bar, som også er meget robust.

Vigtige anatomiske strukturer er nummereret på modellen. En oversigt med navngivning er inkluderet i købet, sammenlign de nævnte numre. Navngivning kun på engelsk

NB. Nummerering og navngivning er vejledende. Vær derfor kritisk, da tale ved en anatomisk struktur kan være placeret på grænsen til en anden struktur

Anatomisk viser modellen den menneskelige hjerne, som kan opdeles i lillehjernen, lillehjernen og bagagerummet (truncus encephali).

 

Disse tre strukturer er tydeligt adskilt af forskellige farvetoner, og forskellen mellem gråt og hvidt stof ses tydeligt i denne model.

 

I den store hjerne (telencephalon og diencephalon) ser du først og fremmest hjerneloberne og thalamus og hypothalamus (og hypofysen).

I lillehjernen kan du se vermis cerebelli og de små hjernekugler (hemisperium cerebelli).

I hjernestammen ser du de tre dele (den centrale hjerne, hjernebroen og den udstrakte marv) og rødderne af kraniale nerver (også kaldet hjernenerverne).

Andre strukturer såsom f.eks. hjernehvelvet, fornix, noget af det ventrikulære system og de to første kraniale nerver (luften og synsnerven), som ikke stammer fra hjernestammen.

 Billederne til venstre viser, hvordan modellen kan opdeles i otte dele. På denne måde kan de indre strukturer i hjernen studeres. Flere af strukturer ses i tre dimensioner.

Nummereringen ses på venstre side af modellen, kraniale nerver er klare i en stærk gul farve, og generelt kan du se de små tynde blodkar både på modeloverfladen og på nogle af de indre strukturer.

Det limbiske system

 

Mange af vores kunder spørger om det limbiske system, når de køber modeller af hjernen. Derfor denne beskrivelse.

 

Det limbiske system omfatter forskellige anatomiske strukturer i centralnervesystemet (CNS) og er primært ansvarlig for følelsesmæssige funktioner såsom angst, aggressivitet, humør, hukommelse og social tilpasningsevne. Klinisk er det derfor ofte relateret til psykiatriske lidelser.

 

Det limbiske system inkluderer amygdala, hippocampus, gyrus parahippocampalis, hypothalamus, fornix, corpus mammillar, prefrontal cortex og hjernestammens monoaminerge system. Listen er lidt længere - især da adskillige fiberforbindelser forbinder de limbiske strukturer. Mange kunder kræver især amygdala og hippocampus (det er derfor, de nævnes først i dette afsnit).

NB: I denne model ser du hippocampus og nogle af de andre limbiske strukturer som f.eks. fornix - men ikke amygdala.

Amygdala i er involveret i angst og følelsesmæssig farvning af mentale indtryk. Den ligger som en mandelformet kerne foran Hippocampus i den forreste del af den temporale lob (amygdala og hippocampus er derfor adskilt)

Hippocampus er involveret i hukommelsen. Det ligger som en uregelmæssig snoet struktur i den mediale del af den temporale lob.

Da amygdalaen er FRONT af hippocampus (derved længere frem "mod panden"), kan begge disse strukturer kun ses på en hjernemodel, hvis modellen omfatter mindst to frontale snit gennem den temporale lob - eller hvis hjernemodellen er delvis gennemskinnelig (frontalafsnittet svarer noget til et snit "fra øre til øre").

Vi har endnu ikke set en model af hjernen, der viser to sektioner gennem den temporale flamme - så både amygdala og hippocampus ses. I vores sortiment har vi på den anden side en delvis gennemsigtig model af hjernen, der viser begge strukturer - i den højeste prisklasse. Se modellen her: LINK

 

Alle vores modeller af hjernen kan opdeles i forskellige dele. Alle modeller (både med og uden uddannelsesfarver), der kan opdeles i fire eller flere dele, viser hippocampus. Desuden er hippocampus nummereret på og nævnt på næsten alle disse modeller på en oversigt, der kan downloades fra produktbeskrivelserne for hjernemodellerne. Dette gælder også for denne hjernemodel.

Alle vores modeller af hjernen kan opdeles i forskellige dele. Alle modeller (både med og uden uddannelsesfarver) som ka

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en anmeldelse af dette produkt

Bedøm dette produkt

Du skal være logget ind for at bedømme dette produkt

Lignende produkter

Købte produkter