Forstørret strub model

Billigste fragt fra 71 DKK
Delvis betaling fra 154 DKK /Måned
SKU: A440_
Lagerstatus: På lager
Levering status: 1-2 uger

1 070 DKK
Inklusiv moms
st

Denne forstørrede og pædagogiske strubehovedmodel med stemmefold viser også flere beslægtede væv såsom muskler, skjoldbruskkirtlen og en del af luftrøret.

Strubehovedet vejer 800 gram og højden er 20 cm. Det viser vævene i dobbelt normal størrelse og kan opdeles i 5 dele (se billederne til venstre og læs mere om dette nedenfor). Den kommer uden stander.

Næsten alle anatomiske strukturer på modellen er nummererede og blev oprindeligt navngivet på engelsk. Vi har forbedret det, så navnene vises på latin og muligvis. Dansk af specielle strukturer som "falsk" stemme læbe. Du kan downloade og udskrive oversigten via vores hjemmeside - se under produktbillederne til venstre. 

Anatomisk viser strubehovedmodellen hovedsageligt strubehovedet (strubehovedet) med strubehovedbrusk (blå farve), strubehovedmuskulaturen (brun farve) og vaskulær og nerveforsyning af strubehovedet (henholdsvis i rød og gul). Modellen viser også de to lukningsmekanismer, som er strubehovedet (epiglottis) og stemmefoldene (plicae vocales) samt de to led (articulatio cricothyroidea og cricoarytenoidea). 

På højre side af modellen ses skjoldbruskkirtlen i orange (skjoldbruskkirtlen), som foran dækker den nederste del af strubehovedet og den øvre del af luftrøret. Trachea i blåt danner den nederste del af modellen og ses med de karakteristiske "hesteskoformede" bruskringe. På bagsiden af ​​skjoldbruskkirtlen ses 2 af biskjoldbruskkirtlerne (der er normalt fire hos mennesker). 

Over strubehovedet ses tungebenet i sandfarve (os hyoideum), muskler osv. Selvom strubehovedet ikke er afgrænset på bagsiden af ​​modellen, kan du stadig føle / forestille dig en del af dette lodrette rør. 


Modellen kan opdeles i 5 dele som følger:

Fra top til bund (fra tungenbenet til den nederste ende af modelens luftrør) kan modellen opdeles "i midten" 

Hvis modellen er delt som nævnt ovenfor, kan den højre del også opdeles i skjoldbruskkirtlenes underkant 

Derudover kan to muskler fjernes fra modelens venstre side (m. Thyrohyoideus og m. Cricothyroideus) 

Når det kommer til bevægelse, er strubehovedmodellen ikke fleksibel. Du kan ikke vise bevægelser i de to led. 


Klinisk kan modellen bruges til at forstå mange sygdomme såsom epiglottitis, stemmebåndspolypper, nodulær struma, ødem i strubehovedet og kræft. 

Desuden kan halsmodellen bruges til at forstå undersøgelsesmetoden

Lignende produkter

Købte produkter